καιρός να συνηθίζεις;

Posted on Updated on

Σάββατο σήμερα, και η παρέα, έστω και «κουτσουρεμένη» ήταν εκεί.
Δηλαδή εσύ πήγες και έτσι έγινε … παρέα.
Μη φανταστείς κανέναν υπέρμετρο εγωισμό. Παιχνίδι λογικής και ολίγον φιλοσοφικό είναι αυτό το «εσύ πήγες και έτσι έγινε η παρέα.» Αν δεν είχες πάει βεβαίως οι άλλοι, όσοι τέλος πάντων πήγαν ή θα πήγαιναν, θα ήταν εκεί και θα έκαναν παρέα, αλλά δεν θα ήταν η δική σου, των στιγμών, παρέα· αυτό εννοείς.
Όχι ότι δεν περάσατε καλά· πάντα περνάτε καλά. Διαφορετικά ποιος ο λόγος να βρίσκεστε; Και σήμερα επομένως καλά ήταν.
Ο Μπάμπης, η Στάσια, ο Τάσος, ο Γιάννης, ο Γιώργος, εσύ… και το κέικ που έφτιαξε και έφερε η Στάσια.
Έφαγες κι εσύ λίγο από αυτό. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος δα. Άλλωστε, ναι, συνεχίζεις τη διατροφή, θέλεις να απαλλαγείς κι από άλλα περιττά κιλά -υπέρβαρος λένε οι δείκτες ότι είσαι ακόμα- αλλά δεν έχεις πει ότι ντε καλά και θέλεις η πλήρης απαλλαγή των κιλών, να έχει γίνει μέχρι κάποια ορισμένη ημερομηνία. Ας γίνει όποτε γίνει. Να μην ξανάρθουν πίσω όλα εκείνα τα κιλά είναι το θέμα· αυτό είναι που έχει αρχίσει να σε απασχολεί. Δηλαδή από την αρχή που ξεκινήσατε τη διατροφή, το έχεις στο μυαλό σου.
Να μην ξαναγυρίσουν, γιατί, βέβαια, δεν είναι η κομψότητα του σώματος που σε απασχολεί, αλλά τα θέματα υγείας. Όπως και να το κάνεις τα θέματα αυτά, τα της υγείας, για τους ανθρώπους της ηλικίας σου συνηθίζεται να αποκτούν υψηλή προτεραιότητα στις συζητήσεις.
Και σήμερα αυτό συνέβη.
Ευτυχώς δεν είναι το συνηθισμένο, αλλά σήμερα συνέβη.
Και δεν σου άρεσε καθόλου.
Η συζήτηση, δεν θυμάσαι με ποια αφορμή, κάποια στιγμή φούντωσε και το θέμα της δεν ήταν οι γελοίες προκλητικές και επικίνδυνες λόγω της δημοφιλίας του προσώπου, δηλώσεις του Notis, αλλά οι κολονοσκοπήσεις, οι γαστροσκοπήσεις, τα κατάγματα, τα ισχία, οι κοτίλες, οι αιματοκρίτες και τα συναφή.
Δεν είχες πολλά να πεις. Και δεν ήθελες να πεις. Άλλοι είχαν να πουν, ήθελαν να πουν και βρήκαν ευκαιρία να τα πουν.
Εσύ μόνον περιορίστηκες στο να διαμαρτυρηθείς: μα τι λέτε για το πρόβλημα των τηγανητών και τα συνεφή -ε ναι, φυσικά και η συζήτηση έφτασε και στην προσοχή της διατροφής και τις συνήθεις απαγορεύσεις για να μην ανέβει η χοληστερίνη και όλα τα σχετικά. Στα 63 του χρόνια ο άνθρωπος, αν βέβαια δεν του τα έχει απαγορεύσει για συγκεκριμένους λόγους ο γιατρός, σιγά να μην κάθεται να σκέπτεται τη διατροφή του για να μην πάθει κάτι στο μέλλον…
Αν το καλοσκεφτείς βέβαια, εσύ, με αυτό που είπες, ήσουν χειρότερος από τους άλλους. Τι είπες δηλαδή; Είπες εν ολίγοις ότι τώρα εμείς, άντε να αλληλοευχόμαστε καλή ψυχή, πράγμα που δεν είναι το πιο αισιόδοξο, που θα μπορούσες να σκεφτείς.
Αλλά τι να κάνεις όταν, ενώ γύρω σου το Φθινόπωρο στ΄αλήθεια χαμογελάει η Άνοιξη έρχεται με τη μορφή της κοπέλας που σερβίρει, εσείς πάτε και πιάνεται συζητήσεις για χάπια, γιατρούς, νοσοκομεία και όλα τα σχετικά.
Το ξέρεις, το έχεις συνειδητοποιήσει· εφεξής αυτά θα είναι τα κεντρικά θέματα των συζητήσεών σας. Η ηλικία, όσο κι αν είναι … ρατσιστικό, επιβάλλει τη δική της ημερήσια διάταξη στις συνευρέσεις!
Συνεύρεση· ως λέξη την πρωτάκουσες να χρησιμοποιείται για το σεξ. Η ηλικία σου -πάλι η ηλικία στη μέση- και των άλλων δηλαδή, συνομήλικοι είστε όλοι· συμμαθητές από το σχολείο- σας δίνει την άδεια να τη χρησιμοποιήσετε και με βάση την ετυμολογία της! Θυμάσαι όμως τα υπομειδιάματα, όταν τη χρησιμοποίησε σε συζήτηση, μεταξύ κατά τεκμήριο συντηρητικών συναδέλφων σου, η υπερσυντηρητική εξ υμών

Εκείνη τη στιγμή πάντως, δεν ήταν η πρόθεσή σου να ακολουθήσεις την πορεία της συζήτησης.
Να σταματήσεις τον κατήφορο προς ακόμα πιο καταθλιπτικές αφηγήσεις ήθελες. Και μάλλον το πέτυχες δηλαδή· τουλάχιστον προσωρινά.
Όχι, ότι η ομήγυρις άρχισε να απολαμβάνει το περιβάλλον, αλλά τουλάχιστον δέχτηκε να ξεκινήσει ένας αστεϊσμός.
Και όμως, ΟΛΟ το περιβάλλον, άξιζε να του δείξετε περισσότερο ενδιαφέρον.
Εσύ πάντως το απαθανάτισες φεύγοντας.
Για να το έχεις στο αρχείο σου τουλάχιστον.
Βεβαίως και ήσουν προσεκτικός. Μόνον τις μη έμψυχες ομορφιές απαθανάτισες.
Για τις άλλες, υπάρχει και η μνήμη βρε αδελφέ…
DSC_0083

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s