σενάριο πολιτικής φαντασίας, με ίντριγκες και άλλα αδιανοήτως εξωπραγματικά.

Posted on Updated on

Μια και κάθεσαι που κάθεσαι, γιατί δεν φτιάχνεις ένα ακόμα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας;
Να είναι μια ταινία η οποία να έχει και πολιτικοοικονομική δράση, είναι και της μόδας, αλλά να κινείται και στον χώρο του απολύτως φανταστικού.
Μα απολύτως φανταστικού!
Να μην υπάρχει δηλαδή περίπτωση να συμβαίνει ούτε μια στο δισεκατομμύριο σε κανένα σημείο αυτού του πλανήτη!!!

Να για παράδειγμα σκέψου να είναι κάπως έτσι:

Σε μια χώρα μακρινή και βεβαίως ανύπαρκτη, μια χώρα όπου η διαφθορά έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι κάθε τι που έχει σχέση με τη διαχείριση των λεγομένων κοινών, οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Κάτω από την πίεση των όσων συμβαίνουν εκεί και μετά από αλλεπάλληλες αλληλοκατηγορίες, προκρίνεται η μόνη λύση που ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει στο ξεμπλοκάρισμα της κατάστασης.

Εκλογές.

Πραγματοποιούνται όντως εκλογές στο τέλος μιας Άνοιξης κάποιου έτους, και όπως είναι αναμενόμενο μια νέα Κυβέρνηση έρχεται να αναλάβει. Μάλιστα για να φτάσουν σε αυτή τη λύση οι πολίτες εκείνης της ανύπαρκτης κοινωνίας, χρειάστηκε να γίνουν δυο εκλογικές αναμετρήσεις.
Σχεδόν ουδείς είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα· είναι τόσο βαρύ το κλίμα που υπουργοί παραιτούνται πριν καν αναλάβουν!
Οι ισορροπίες δεν είναι καθόλου εύκολες. Παρόλα αυτά, Κυβέρνηση ορκίζεται.
Μερικοί από τους Υπουργούς προέρχονται από τον επιστημονικό κόσμο.
Αφού έχουν τη γνώση και τη διάθεση, ας βοηθήσουν, λένε πολλοί πολίτες από όλους τους χώρους.

Πρώτες ημέρες. Οι νέοι Υπουργοί και κυρίως αυτοί που δεν είχαν μέχρι τώρα σχέση με την πολιτική διαχείριση του συστήματος, προσπαθούν να ενημερωθούν. Και να δράσουν!
Η εντολή είναι σαφής. Γρήγορα. Όχι βιαστικά, αλλά γρήγορα.
Καθημερινά συσκέψεις, ενημερώσεις, λίγες αποφάσεις.
Τώρα στην αρχή τα απολύτως αναγκαία, ώστε να μην υπάρξουν υπερημερίες, έχει υποδειχτεί!

Δέκα ημέρες μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, ο ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου, καλοξυρισμένος, με τα «καλά» του, καθώς αρμόζει και επιβάλλεται στους κατόχους τέτοιων θέσεων, εμφανίζεται στη Γραμματέα του Υπουργού.
«Θέλω να μου υπογράψει ο Υπουργός αυτά τα έγγραφα. Έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις και οφείλουμε να ενεργήσουμε τάχιστα. Θα είναι άσχημο για το προφίλ του νέου Υπουργού να αρχίσουν οι καταγγελίες για αδιαφορία στα όσα τραβούν οι πολίτες.. Αν με χρειαστεί να του δώσω διευκρινίσεις θα είμαι εδώ«.

Το καλοκαίρι μπαίνει γοργά. Ζέστες.
Τα αιρ κοντίσιον στο φουλ, Υπουργός και ανώτεροι Υπάλληλοι στις επάλξεις, τα μπάνια του λαού δεν χάνονται.
Δουλειά, αντεγκλήσεις κυρίως στο εσωτερικό των υπηρεσιών, διαμαρτυρίες, ιδέες, απόψεις.

Φθινόπωρο.
Η πίεση για εμφάνιση αποτελεσμάτων όλα και εντείνεται.
Για να φτιάξεις ομελέτα χρειάζεται να σπάσεις αυγά, είναι το μότο που επαναλαμβάνει ο Υπουργός.
Να σπάσεις αυγά, αλλά όχι και όλα, σιγοψιθυρίζουν ανώτεροι και κατώτεροι υπάλληλοι. Κι εν πάση περιπτώσει δεν είναι απαραίτητο στην ομελέτα να βάλεις τα δικά μας αυγά. Αν παρόλα αυτά επιμένεις να ξέρεις ότι διακινδυνεύεις να κάνεις τα δικά σου αυγά ομελέτα! απευθύνουν την απειλή, στον αέρα, σίγουροι ότι θα φτάσει και στον προορισμό της.
Ο κόσμος φοβάται.
Ο κόσμος βοά.
Ο κόσμος ζει σχεδόν στα όρια της απελπισίας.
Αποφάσεις ήδη αρχίζουν να εκδίδονται. Το κακό είναι πως, με πολλές από αυτές, «σπάζουν αυγά».
-Μα τι κάνει ετούτος; Και τα δικά μας πάει να σπάσει; Θέλει να μικρύνει την υπηρεσία; Και εμείς πώς θα εξελισσόμαστε; Δηλαδή πώς θα εξυπηρετούμε το κοινό; Πώς θα …. Μα καλά τίποτα δεν κατάλαβε; Ααααα, Δεν είναι πράγματα αυτά.
-Και τούτη η τελευταία απόφαση του ηλίθιου επάνω, τι σκατά λέει; Θα κάνει ελέγχους στα οικονομικά μας; Δεν του φτάνουν τα στοιχεία που διαρρέουν οι φίλοι δημοσιογράφοι; Θέλει να κάνει διασταυρώσεις στοιχείων για να ελέγξει τη φοροδιαφυγή; Ξέρει πού πάει να μπλέξει; Ξέρει πάνω σε ποιους θα πέσει; Αμ θα την πάθει κι αυτός όπως ο άλλος, που βγήκε και μας είπε στα μούτρα κλέφτες! Θα δεις.
Ρε παιδιά, τι έχουμε γι αυτόν;

Μάλλον όχι πολλά. Τεχνοκράτης ήταν. Δεν φαίνεται να μπορούμε να βρούμε κάτι. Και με τα γκομενικά, του ρίξαμε από κοντά τη Βιβή, αλλά αυτός είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του ακόμα ο μαλάκας. Και τη δουλειά του, γαμώ την ατυχία μας.

Οι νέοι είναι ωραίοι, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς, λέει η σχετικά προσφάτως τευχθείσα ρήσις.
Ο ανώτερος Διευθυντής δικαστικών υποθέσεων, -σχεδόν σαράντα χρόνια στο κουρμπέτι, -από απλός συμβασιούχος· δεν αναγνώρισε όμως εκείνα τα χρόνια ακόμα ώστε να μην μπορούν να τον διώξουν από το σύστημα. «Να είναι δική μου η απόφαση πότε θα φύγω», τονίζει. Άλλωστε για την αναγνώριση των ενσήμων στο τέλος, όλο και κάπως θα το ρυθμίσει-, παθών κι αυτός από τις «αλητείες» του υπουργού-, αποφασίζει να δράσει.
-Ξέρετε, αρχίζει στη μυστική σύσκεψη που συγκαλεί στο απέναντι καφενείο, ο κυρ Αλέκος, αυτός που πήρε σύνταξη και τον αντικατέστησα στο πόστο που είμαι τώρα, εκτός από καλό συνάδελφος υπήρξε και καλός δάσκαλος. «Μιχάλη παιδί μου», μού έλεγε. «Τούτη η θέση που βρίσκομαι και αύριο θα είσαι εσύ, είναι δύσκολη στη διαχείρισή της. Φωνάζουν οι από κάτω, βρίζει ο από πάνω. Για να σταθείς, πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου. Και δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλα τους επάνω φωτογραφία του Σταυρού». Για να μη σας κουράζω. Ο δρόμος που έχετε πάρει για να χτυπήσετε Αυτόν, είναι λάθος. Εγώ όμως έχω φροντίσει. Χτύπημα μια κι έξω.
Ένα από τα χαρτιά που τον έβαλα να υπογράψει, τότε που ήταν ακόμα με την πολιτική τσίμπλα στο μάτι, ευτυχώς γιατί μαθαίνει γρήγορα ο κερατάς, περιέχει μια απόφαση που μπορεί να την κάνουμε να φανεί σαν χαριστική πράξη σε πρόσωπο για το οποίο το ίδιο εύκολα μπορούμε να πούμε ότι είναι προσωπικός του φίλος. Αν αυτό το δημοσιοποιήσουμε, εκτιμώ ότι η αντιπολίτευση θα αρχίζει να φωνάζει και είναι πιθανόν να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να απολύσει αμέσως τον «ρουσφετάκια» υπουργό. Και είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει να χάσει κάτι απολύοντάς τον, αφού ο υπουργός δεν είναι εκλεγμένος, κι έτσι εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Το θέμα είναι πως θέλω να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θέλω να πάω στους δικούς μου να βγάλουν στον αέρα αυτή την υπόθεση. Άλλωστε, το ξέρετε, εγώ είμαι της παρούσας κατάστασης. Χρειάζεται όλο το θέμα να το κινήσει κάποιος από την άλλη πλευρά.

Η σιωπή στο μικρό καφενείο, δεν κράτησε πολύ.
-Εγώ, δήλωσε ο σχετικά πιο νέος της παρέας. Θα το πω στον δικό μου και θα του ζητήσω να κάνει την καταγγελία εκείνος. Ξέρετε, είναι αυτός που το κόμμα μου τον είχε βάλει υπεύθυνο για τη δημοσίευση σκανδάλων. Δώστε μου τα στοιχεία.
Βέβαια ίσως δεν γίνει και πολύ πιστευτό πως ο υπουργός, που δεν έχει πολιτικό παρελθόν και μάλλον δεν τον απασχολεί το πολιτικό του μέλλον, ενδιαφέρθηκε πριν καλά καλά αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στο υπουργείο του, να λύσει το πρόβλημα ενός γνωστού του και μάλιστα με χοντρή παρανομία. Δεν ξέρω…

Μη σε αποσχολεί αυτό. Κανένας δεν θα προσέξει τέτοιες λεπτομέρειες. Όλοι ψάχνουν να βρουν αφορμές αυτόν τον καιρό. Κι εμείς, την έχουμε. Την έχουμε γιατί το φροντίσαμε. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

Λίγες ημέρες μετά στις εφημερίδες και τα κάθε είδους μέσα ενημέρωσης οι πηχυαίοι τίτλοι γράφουν για τον Υπουργό
ΝΤΡΟΠΗ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.
Ενώ για τον Πρωθυπουργό σημειώνουν:
«Καλείται επίσης και ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να ενεργήσει γι’ αυτά τα φαινόμενα που τραυματίζουν και ισοπεδώνουν …»

Αποστολή εκτελέστηκε.
Ο στόχος χτυπήθηκε.
Μένει να δουν πότε θα πέσει.
Γιατί ότι θα πέσει, τόχουν σίγουρο.

Τι λες; Με τέτοιο σενάριο δεν θα πας για Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία ή έστω, για Όσκαρ;
Εντάξει μωρέ, και του βαρώνου Μυνχάουζεν καλό είναι!

Advertisements

10 thoughts on “σενάριο πολιτικής φαντασίας, με ίντριγκες και άλλα αδιανοήτως εξωπραγματικά.

  silia said:
  Νοέμβριος 2, 2012 στο 8:45 μμ

  Αυτό πάλι με τα … αυγά … (Να σπάσεις αυγά … να βάλεις τα δικά μας αυγά … τα δικά σου αυγά … ) .
  Θα μπορούσες κάτι πιο … κοντά στην πραγματικότητα . Πχ … ας πούμε «καρύδια» … «Για να κάνεις σκορδαλιά , πρέπει να σπάσεις καρύδια» …
  Λέω εγώ , τώρα .
  … βωμολοχώ … σκέφτομαι βρώμικα …
  Αλλά οφείλεις να ομολογήσεις , πως … έχω και τα δίκια μου .
  ——————————————
  Εντελώς … επιστημονική φαντασία η ανάρτηση σου . Απορώ , πως τα σκέφτεσαι όλα αυτά …

  Sotiris Kanell. responded:
  Νοέμβριος 2, 2012 στο 9:06 μμ

  Silia μου, είναι που δεν ξέρω πώς φτιάχνεται η σκορδαλιά! 🙂
  και σιγά μη βωμολοχείς.
  Πάντως θα σκεφτώ την πρότασή σου. Ίσως σε ένα επόμενο σενάριο.

  ———————————-
  Ε ναι. Το ξέρω ότι είναι εντελώς υπερβατική η φαντασία μου. Είπα σήμερα να την αφήσω ελεύθερη.
  Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνω τα γύρω μας…
  Την καλησπέρα μου

  Darthiir the Abban said:
  Νοέμβριος 6, 2012 στο 11:08 πμ

  Μπα; Έβγαλες τα αυγά από κάτω από το γκάζι και τα έδωσες στον υπουργό;

  marilia said:
  Νοέμβριος 7, 2012 στο 9:48 μμ

  Άντε, καλέ, που μπορεί να σταθεί τέτοιο σενάριο!!!

  Θνουποφιλάκι τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοθο γλυκό! 🙂

  Sotiris Kanell. responded:
  Νοέμβριος 8, 2012 στο 9:17 πμ

  Darthiir ε όχι βέβαια.
  Του είπα να φέρει από τις δικές του τις κότες 🙂

  Sotiris Kanell. responded:
  Νοέμβριος 8, 2012 στο 9:18 πμ

  Marilia μου, μα κι εγώ γι αυτό διεκδικώ … νόμπελ, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, φαντασίας!

  Μεεεγααααλοοοοο θνουποφιλάκι!!!
  Καλή σου ημερα

  ο δείμος του πολίτη said:
  Νοέμβριος 9, 2012 στο 9:06 πμ

  Ωραίο σενάριο… Θέλει να λίγο να το ντύσουμε σκηνοθετικά (μία ωραία γκόμενα, λίγο λάδωμα, μπόλικο ρουσφέτι και κάποιους με μεγάλα αυτοκίνητα γύρω γύρω) και είναι έτοιμο για βραβείο τουλάχιστον στη Δράμα και τη Σαλονίκη…

  Sotiris Kanell. responded:
  Νοέμβριος 9, 2012 στο 9:55 πμ

  δείμε του πολίτη, δίκιο έχεις! Λείπουν αυτά τα στοιχεία.
  Βέβαια, τα φοβήθηκα για να είμαι ειλικρινής, γιατί αν τα έβαζα το σενάριο μπορεί και να έπαυε να είναι απολύτως εξωπραγματικό, ενώ τώρα είναι απολύτως!!!
  Καλή σου ημέρα

  marilia said:
  Ιανουαρίου 3, 2013 στο 1:01 μμ

  Καλή χρονιά! Με υγεία και αγάπη!!!

  Θνουφιλάκι τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοθο γλυκό 🙂

  Sotiris Kanell. responded:
  Απρίλιος 8, 2013 στο 11:06 πμ

  @marilia μου, να είσαι πάντα καλά!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s