η πεταλούδα, το τζόκερ και λίγη, σχετικά, μπύρα…

Posted on Updated on

Να δεις πότε ήταν..
Μα βέβαια, τότε που είχατε μαζευτεί όλοι για τις ευχές· ξέρεις τώρα, για το όνομά σου και τα τέτοια. Όχι, δεν θέλησες να γίνει σύναξη στο σπίτι· έξω τους κάλεσες.
Και φρόντισες να πάει η πρόσκληση αργά· για να ‘ρθούνε αλλά μη φέρουν.
Δεν είναι καιρός να φορτώνεις μήτε τους οικείους.
Ε καλά, δεν θα είναι βέβαια και πολλές οι φορές που θα το επαναλάβεις κι εσύ. Η «ατμόσφαιρα» άλλα κελεύει. Και τα χειρότερα τα προμηνύει
.
Θα ήταν μάλιστα μετά από την κατανάλωση του δεύτερου ποτηριού ζύθου. Χύμα ποτήρι γύρεψες, με τυπική φιάλη συμβιβάστηκες.
Η συζήτηση, το ίδιο χύμα με τη μπύρα που ζήτησες, αλλά δεν ευτύχησες να έχεις, ξεκίνησε με τα πολιτικά της … γειτονιάς και σύντομα έφτασε στην παγκοσμιότητα.
Το να περάσει στη φιλοσοφία, ήταν πολύ απλό!
Εντάξει μη φανταστείς βαριές φιλοσοφίες, αλλά να, η συζήτηση, όπως σε όλες αυτού του τύπου συμβαίνει, οδήγησε στην ανίχνευση του «ποιοι επιτέλους κρύβονται πίσω από όλα αυτά».
Ποιοι σχεδιάζουν την καταστροφή του κόσμου και την υποδούλωση των ανθρώπων στα δικά τους κελεύσματα.
-Α, μη ψάχνεις συγκεκριμένα πρόσωπα. Μήτε τους νεφελίμ, τους σαυρανθρώπους ή τους υποχθόνιους λαούς που απεργάζονται το κακό των καλών ανθρώπων και δη περιούσιων λαών όπως ο δικός μας.
Αλλού είναι η ρίζα όλων αυτών. Δεν είναι θέλω να πω συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Είναι τα γεγονότα και η δυναμική που δημιουργούν! Αυτά βρίσκονται πίσω από όλα. Αυτά δημιουργούν τα νέα γεγονότα, αυτά αναδεικνύουν ηγέτες, τύπους ηγετών αν θέλεις, αυτά οδηγούν σε μακροχρόνιους προγραμματισμούς, τα ίδια, ναι τα γεγονότα, ανατρέπονται από αυτά που δημιουργούν!
Οι ηγέτες είναι δημιουργήματα των συνθηκών και των γεγονότων που οι ίδιοι ή προηγούμενοι δημιούργησαν!!!

Η φωνή σου, καθώς το παθαίνεις στις τέτοιες περιπτώσεις, ανέβηκε τόσο που στο βεληνεκές της συμπεριέλαβε, στιγμιαία ευτυχώς, και κάμποσα από τα διπλανά τραπέζια.
Αντιδράσεις, όχι δεν υπήρξαν. Οι δαγκάνες των καβουριών, εκείνη την ώρα τουλάχιστον, είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από τις δαγκάνες των σκιωδώς δρώντων.
Τα λίγο, μπορεί και περισσότερο από λίγο, έκπληκτα μάτια του συνομιλητή σε ώθησαν να συνεχίσεις. Δηλαδή, αυτό σε συνέφερε εκείνη τη στιγμή να αντιληφθείς.
Ήταν και η μπύρα που σου έδινε τα παραγγέλματά της…
Μη ψάχνεις να βρεις πίσω από όλα όσα συμβαίνουν συνωμοσίες μελών λεσχών σαν και αυτής της Μπίλντερμπεργκ ή των συνεδρίων τύπου Νταβός ή άλλων αναλόγων . Όχι ότι δεν γίνονται εκεί συζητήσεις ή δεν επιχειρείται να δρομολογηθούν γεγονότα τα οποία θα φέρουν κέρδη και ισχύ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες.
Βεβαίως και γίνονται. Βεβαίως, μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς εκ των αποτελεσμάτων, συνομολογούνται ενέργειες που το συμφέρον των πολλών είναι αδιάφορο, μπροστά στα κέρδη των ολίγων.
Όμως όλα αυτά δεν τα κινεί, ένα πρόσωπο, ή μια ομάδα. Δεν είναι σχέδια που διαμορφώνονται από το τίποτα στο μυαλό ορισμένων καταχθονίων γιατί έτσι τους διατάσσει κάποιο εξωγήινο συμπαντικό κέντρο.
Οι άνθρωποι, που «κινούν τα νήματα», είναι γεννήματα των γεγονότων.
Εκεί βρίσκεται, κατά τη γνώμη μου, η απάντηση στο γιατί γίνονται όλα αυτά.
Γίνονται γιατί τα γεννάει η ίδια η δυναμική των γεγονότων.

Δες. Όταν η κρίση που ζούμε, άρχισε να γίνεται ορατή, και πολύ πριν γίνει ορατή στους πολλούς, η κατάσταση άρχισε να ανησυχεί τους κατόχους κεφαλαίων και γενικά μέσα παραγωγής· αυτοί, λογικό ήταν, έψαξαν να βρουν λύσεις ή να σχεδιάσουν λύσεις για τα προβλήματα που θα εμφανιζόντουσαν.
Η λύση κάθε προβλήματος,το ξέρουν όλοι δα, γεννάει άλλα προβλήματα και αυτό έχει τις συνέπειές του. Η δυναμική του γεγονότος, πολλαπλασιάζεται για να μην πω, απειρίζεται. Έτσι άρχισε να διογκώνεται το πρόβλημα και να πολυμορφοποιείται, φέρνοντας ταυτόχρονα στο προσκήνιο πρόσωπα, ιδέες, καταστάσεις, άγνωστα μέχρι τώρα στους πολλούς.
Δημιουργήθηκε μια νέα ροή γεγονότων, γεννήθηκαν και γεννιούνται νέες ιδέες, γίνονται οικεία νέα πρόσωπα.
Εκεί λοιπόν θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες των όσων συμβαίνουν.
Όχι σε κέντρα και λέσχες συνωμοτούντων τερατόμορφων όντων.
Στα ίδια τα γεγονότα και στις προσπάθειες που γίνονται να ελεγχθούν από όσους εκείνη τη στιγμή έχουν συμφέρον να το κάνουν, πρέπει να αποδοθούν οι αιτίες και οι αποφάσεις.
Όταν εν όψει της κρισης που ερχόταν στη χώρα μας, οι έχοντες κατατεθειμένα τεράστια -αλλά και μικρά σχετικά, ποσά στις τράπεζες, επιχείρησαν -και το έκαναν- να τα μεταφέρουν σε άλλες πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, δεν αντέδρασαν έτσι υπακούοντας στις εντολές κάποιου μυστηριώδους κέντρου, ελεγχομένου από έξω-πραγματικά πρόσωπα. Η ανάγκη και ο φόβος ήταν που ώθησαν τους καταθέτες να βρουν λύσεις. Οι διεθνείς συνθήκες ήταν που προσέφεραν τις πρώτες ιδέες, η γνώση που αποκτούσαν οι ενδιαφερόμενοι άρχισε να διαχέεται ευρύτερα και μετά από κάποια στιγμή, το φαινόμενο πήρε τις διαστάσεις που πήρε και οι τρόποι αντίδρασης έγιναν πολλοί.

Αναμφίβολα, η όποια ενέργεια γίνεται μέσα στον σύμπλοκο κόσμο που ζούμε, έχει τις μικρότερες ή μεγαλύτερες επιπτώσεις της σε όλο το πλέγμα των σχέσεων και καταστάσεων που υπάρχουν και συνεχώς διαμορφώνεται.
Η γνωστή ρήση «το πέταγμα της πεταλούδας στο Πεκίνο, μπορεί να φέρει καταιγίδα στη Νέα Υόρκη» η οποία χρησιμοποιείται για να θεμελιώσει τη θεωρία του χάους, έχει την εφαρμογή της παντού.

Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της κρίσης που βιώνουμε, πολλοί ενδιαφερόμενοι είχαν κάνει προβλέψεις.
Και μαντεψιές.
Ο άνθρωπος αρέσκεται να ασχολείται με την αναγνώριση σημάτων από το μέλλον, που θα του αποκαλύπτουν τα μέλλοντα να συμβούν.
Και ακόμα πιο πολύ αρέσκεται να θέλει να επηρεάσει το μέλλον!

Μη φανταστείς τίποτα πολύπλοκες χρονομηχανές με τις οποίες επιχειρείται η κίνηση μέσα στον χρόνο και συνακόλουθα αυτή η προσπάθεια επηρεασμού του μέλλοντος. Μείνε στη συμπλήρωση ενός δελτίου τζόκερ, ή στην αγορά ενός λαχείου. Το ίδιο είναι. Προσπάθεια να επηρεαστεί το μέλλον αποτελούν και αυτά και πολλά άλλα ανάλογα. Και μάλιστα εξαιρετικά απλή και οικονομική. Πόσο κάνει δηλαδή ένα δελτίο τζόκερ;
Εντάξει συνήθως αυτή η προσπάθεια είναι αποτυχημένη, αλλά «κι αν σου κάτσει;» που λέει και η διαφήμιση…
Δεν χρειάζονται λοιπόν τερατόμορφα πρόσωπα που συνωμοτούν αενάως με νεφελίμ ελοχίμ και υποχθόνιες εξουσίες για να απεργάζονται το κακό της κοινωνίας των ανθρώπων και την καταστροφή της φύσης και το περιβάλλοντος· προς όφελος δικό τους βεβαίως.
Τη δουλειά μπορεί να την κάνει και μια πεταλούδα…

Αυτές λοιπόν οι «μαντεψιές», οδήγησαν σε επιλογές ενεργειών και προέκυψαν «λύσεις». Πολλές από τις «λύσεις» που δόθηκαν, έγιναν αφορμή αν δεν δρομολόγησαν οι ίδιες, σειρά νέων εξελίξεων και γεγονότων. Αν θέλεις, έγιναν και αφορμή να αποκαλυφθούν άλλα γεγονότα και καταστάσεις που είχαν μέχρι τότε περάσει απαρατήρητα.

Η συζήτηση εκείνο το βράδυ πήρε και άλλες τροπές.
Πού να τα θυμάσαι τώρα όλα.
Άλλωστε η μπύρα δεν έμεινε στα δυο ποτήρια…

Αλλά τώρα, σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, πώς σου ήρθαν όλα αυτά; Ποια μύγα σε τσίμπησε;
Μα προφανώς καμιά μύγα. Η ίδια η πραγματικότητα. Και η αγωνία που συναντάς παντού και συνεχώς.
Κοιτώντας ολούθε, ακούγοντας τους τριγύρω, συναντάς όλο και περισσότερο ανθρώπους με την αγωνία να εντοπίσουν, να βρουν, να αποκαλύψουν, τους καταχθόνιους συνωμότες.
Ακόμα και το πρωί, αυτούς ψάχνατε εσείς οι καλοί, χωμένοι μέχρι τον λαιμό στην αγκαλιά της θάλασσας.
Εκείνο το κύμα που σε σκέπασε καθώς ρητόρευες, παραλίγο να σε πνίξει· ήθελε κάτι να σου πει;
Από αυτά πήρες αυτή την αφορμή και τα λες και τώρα..
Όχι ότι κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας δηλαδή, αλλά μια και σου ξανάρθανε στο νου, ας μείνουν εδώ για όποιον θάθελε να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί σου ή με τις σκέψεις σου.
Αν τα βρει ποτέ δηλαδή…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s