Κυριακάτικη ραθυμία

Posted on Updated on

Κυριακής βράδυ, αργεί ακόμα να γυρίσει η μέρα.
Να ξημερώσει η νέα εβδομάδα και να αρχίσεις πάλι το τρέξιμο.
Και το παιχνίδι αντοχής των νεύρων σου.
Σήμερα όμως νυστάζεις!
Σιγά τώρα μην αρχίσεις να γράφεις για τα αυτονόητα ακόμα ακόμα και για τα τόσο προσωπικά σου…
Και είναι περίεργο.
Τον πονοκέφαλο που σε βασάνιζε το απόγευμα τον απέδωσες στο κρασί. Στα δυο ποτήρια που ήπιες το μεσημέρι.
Καιρό είχες να βάλεις οινοπνευματώδες στο στόμα σου. Όχι ότι αυτό που έβαλες σήμερα, ήταν αμελητέο. Τα ραβασάκια που έχεις καλά καταχωνιάσει μπας και πέσει επάνω τους κανένα αδιάκριτο μάτι, σου λένε να γυρίσεις την πλάτη στα πάντα! Και στα αλκοολούχα φυσικά.
Μπορεί και να σε φλερτάρει κανένας ξεπεσμένος ιός γρίπης.
Ναι ξεπεσμένος. Ουδείς σοβαρός και καθώς πρέπει ιός, από αυτούς που στοιχειωδώς σέβονται τον εαυτό τους, πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου. Πάρτο απόφαση πια.
Αυτό το ενδεχόμενο, της γρίπης των χοίρων, των ίππων, των αμνών ή τέλος πάντων οποιουδήποτε εκπροσώπου της πανίδας, δεν θέλεις να το σκέπτεσαι ούτε για αστείο.
Άλλη όρεξη δεν είχες τώρα, παρά να κάθεσαι στο σπίτι και να ζεσταίνεις το κρεβάτι.

Όχι ότι έχεις να κάνεις κάτι που δεν μπορείς να το αναβάλεις. Αλλά γιατί να μην διαχειριστείς το χρόνο σου όπως εσύ επιθυμείς; Χρωστάς ώρες στο κρεβάτι σου και πρέπει να τις ξεχρεώσεις;
Χρωστάς, αλλά μακάρι να συνεχίσεις να τις χρωστάς εσαεί.

Τις εφημερίδες πάντως σήμερα, τσάμπα τις κουβάλησες.
Ούτε να τις ξεφυλλίσεις καλά καλά είχες διάθεση.
Και τι να δεις δηλαδή;
Η αιχμή των ντόπιων πολιτικών αμβλύνθηκε. Η άλλη αιχμή, εκείνη της ανάδειξης νέου ηγέτη στη συντηρητική παράταξη, δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον.
Οι διευθετήσεις των παγκόσμιων μεταβλητών είναι τόσο ρευστές και ταυτόχρονα τόσο ομιχλώδεις, που δεν θέλεις να ασχοληθείς τώρα μαζί τους!
Τι σου μένει τούτο το βράδυ της Κυριακής;
Θεωρητικά το να ασχοληθείς με τα αθλητικά.
Ατυχώς όμως δεν έχει, ούτε από αυτά!
Βλέπεις ο αγώνας της εθνικής με την Λετονία έγινε εχτές και οι αγώνες της δεύτερης εθνικής κατηγορίας δεν έχουν για σένα ενδιαφέρον.
Ούτε και της πρώτης καλά καλά έχουν, αλλά δεν θέλεις να μένεις έξω από τα ενδιαφέροντα που διαμορφώνουν τη στάση των πολλών!

Γιατί το ξέρεις, το έχεις κάνει κτήμα σου, ότι δεν πρέπει να υποτιμάς το ενδιαφέρον που δημιουργούν οι αγώνες, κυρίως του ποδοσφαίρου, στο ευρύ κοινό.
Στους πολίτες λέγε καλύτερα.
Δεν μπορεί να μη θυμάσαι ότι, την προηγούμενη Κυριακή, ημέρα των εκλογών, ήταν αρκετοί εκείνοι οι οποίοι αγόραζαν από το μαγαζάκι της γωνίας μόνον αθλητικές εφημερίδες!
Ναι, ημέρα των εκλογών το ενδιαφέρον τους ήταν τι έκαναν οι ομάδες τους και όχι πώς θα λύσουν τα κόμματά τους τα προβλήματα που θεωρείται ότι αντιμετωπίζει ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο.

Μα είναι μόνον τόσες λίγες οι ημέρες που πέρασαν μετά τις εκλογές.
Βέβαια θα πεις ότι εδώ δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης, εσύ έχεις αρχίσει να μετράς τον καιρό που έχει περάσει από την ημέρα των εκλογών;
Από την άλλη, όταν τα προβλήματα είναι αυτά που είναι, όταν οι επιπτώσεις αυτών των προβλημάτων μπορούν να μεταβάλουν την καθημερινότητα των πάντων, και τη δική σου σίγουρα, τότε είναι πρόκληση να μη θέλουν οι συμπολίτες σου να ασχοληθούν με αυτά. Τουλάχιστον, αφού δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, να γνωρίζουν πώς προχωρούν οι όποιες λύσεις έχουν επιλεγεί.

Ή μήπως είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s